top of page
  • למשך כמה זמן נמשך ליווי רגשי בטיפולי פוריות?
    הליווי הרגשי לרוב קצר מועד ונע בין מספר פגישות בודדות למספר חודשים ומושפע ממשך התקופה של טיפולי הפוריות.
  • באיזו תדירות מתקיים הליווי הרגשי בטיפולי פוריות?
    הליווי הרגשי לרוב מתקיים במסגרת של פגישה בשבוע, כאשר משך כל פגישה כשעה.
  • איך אדע אם ליווי רגשי בטיפולי פוריות מתאים עבורי?
    בעולם המודרני יש שפע של גישות, שיטות וכלים שונים שמטרתם לשמור על ה- Well being שלנו. בסופו של דבר כל אישה בוחרת לעצמה מטפל/מאמן/מלווה רגשי על סמך כימיה וחיבור אישי. אבל מה בכל זאת ההבדל בין טיפול פסיכולוגי לליווי רגשי בטיפולי פוריות? טיפול פסיכולוגי הוא לרוב ארוך טווח ובו המטפל יחפש את הסיבות לקושי ויילך אחורה אל העבר כדי לבדוק את השורשים של הקושי. אם הלכת בעבר לטיפול פסיכולוגי וזה הרגיש לך נכון – שווה להמשיך או לחזור אליו. לעומת זאת, הליווי הרגשי שאני מציעה יהיה באופן יחסי קצר טווח וילווה אותך בתקופה של טיפולי הפוריות. בליווי הרגשי ההתמקדות היא בכאן ועכשיו, בהווה ואנחנו מתבוננות יחד על המחשבות, תחושות ורגשות העולים בך ברגע זה. על-ידי שימוש בכלים של קשיבות ומיינדפולנס נבדוק יחד מה יכול להיטיב איתך ולהקל עלייך בהתמודדות היומיומית עם טיפולי הפוריות. מוזמנת ליצור עמי קשר ולבדוק איזה ליווי מתאים עבורך.
  • האם אני חייבת לשתף דברים אישיים בקבוצת תמיכה בטיפולי פוריות?
    הדינאמיקה של הקבוצה היא פתוחה במובן שכל אחת רשאית להקשיב או לשתף במידה שמתאימה ונוחה לה. גם מהקשבה בלבד לסיפורים של נשים אחרות את יכולה ללמוד המון על עצמך ולקבל פרספקטיבות חדשות.
  • מה יקרה אם אכנס להיריון במהלך ההשתתפות בקבוצת תמיכה בטיפולי פוריות?
    אני מחזיקה אצבעות שזה בדיוק מה שיקרה לך! ואז יש לך את האפשרות לבחור האם את רוצה להמשיך להגיע למפגשים או לא. במידה ותבחרי שלא להמשיך – תקבלי החזר יחסי על המפגשים שנותרו לך. יחד עם זאת, ניסיון העבר לימד אותי שגם במקרים כאלו ישנו הצורך לסגור מעגל, לשתף, לעזור לחברות שעדיין נמצאות במסע ולעבד נושאים שעדיין נותרו פתוחים. בנוסף, החרדה סביב שלום ההיריון נוכחת במיוחד בשבועות הראשונים של ההיריון והקבוצה מאפשרת מרחב לדבר גם את החששות האלו.
  • מה יקרה אם ההחזרה או השאיבה יתקיימו באותו יום של קבוצת תמיכה בטיפולי פוריות?
    לגבי תרגול ג'ירוקינסיס - תינתן לך האפשרות להשלים את התרגול ולהצטרף לאחת מהקבוצות שלי שמחוץ לסדנה. לגבי השלמת החלק השני של המפגש בו מתקיים שיח מעגלי - מאחר ומדובר בקבוצה סגורה ותהליכית אין אפשרות להשלים מפגש בסדנה הבאה עם קבוצה חדשה. במקרה כזה אני מציעה את האפשרות לקיים שיחה בקליניקה או בזום של חצי שעה סביב הנושא שתחסירי או סביב נושא אחר שמעיק עלייך ותבחרי להתמקד בו.
  • מהם נהלי הביטול?
    עד שבועיים לפני תחילת הסדנה - ניתן לקבל החזר מלא. עד שבוע לפני תחילת הסדנה – ניתן לקבל החזר חלקי על סך 50%. נרשמת לסדנה, הגעת למפגש הראשון ולא התחברת? מרגישה שזה לא מתאים לך להמשיך את הסדנה? תקבלי החזר מלא.
  • פעילות גופנית לאחר החזרת עוברים - מותר או או אסור?
    לשאלה זאת אין תשובה חד-משמעית ורופאים שונים נותנים הנחיות שונות. לאחר שאיבת ביציות והחזרת עוברים, מרבית הרופאים ממליצים למטופלות שלהן על מנוחה קלה של יום-יומיים. יחד עם זאת, טרם הוכח קשר מחקרי בין מנוחה לאחר החזרת עוברים לשיעורי היריון והצלחת הטיפולים. לכן, ישנם רופאים המאמינים כי אין שום ערך למנוחה כלשהי לאחר החזרת עוברים וממליצים לחזור לשגרה. אני באופן אישי ממליצה לנשים שאני מלווה להיות במנוחה ליום-יומיים לאחר שאיבת ביציות ולאחר החזרת עוברים. זאת על-מנת לא ליצור עומס על הגוף ולאפשר לו להתאושש מההליך הרפואי. המלצה זאת רלוונטית במיוחד עבור נשים שמרגישות חשש ולחץ רב לפגוע בהשתרשות העובר. בימים אלה אפשר ורצוי לתמוך בגוף בעזרת דיקור.

ליווי טיפולי פוריות - שאלות נפוצות

אם עדיין לא מצאת את השאלה שלך,

את מוזמנת להשאיר לי פרטים ואחזור אליך בהקדם.

bottom of page